Šis natūralus produktas teigiamai veikia sveikatą ir grožį, yra pigus ir lengvai paruošiamas. Naudokite jį reguliariai, kad įsitikintumėte, jog tai geriausias „jaunystės eliksyras“. Jam pagaminti reikia tik trijų nebrangių ingredientų, todėl neatidėliokite, tiesiog iš karto bėkite į parduotuvę, nors tikriausiai visus juos jau turite savo virtuvėje.
Obuolių actas yra vienas geriausių jaunystės eliksyrų, kurį galite pasigaminti patys savo namuose beveik už dyką. Jo vertingosios savybės įrodytos daugybe tyrimų, jas patvirtina specialistai, taip pat visa eilė žmonių, kurie jį naudoja kasdien.
Akivaizdu, kad obuolių sidro actą jau daugelį metų vartoja Sylvesteris Stallone, be kita ko, jį deda į beveik kiekvieną valgį. Populiarusis aktorius jau seniai yra prasitaręs, kad viename interviu atskleidė, jog tai yra slaptas ingredientas, padedantis jam palaikyti puikią fizinę formą.
Kodėl verta gerti obuolių sidro actą? Štai šios „jaunystės eliksyro“ savybės
Žmonėms jau seniai imponuoja obuolių sidro acto sveikatą stiprinančios savybės. Virtuvėje jis neįkainojamas žiemos mėnesiais, kai naudojamas mėsai marinuoti ar padažams ruošti.
Taip yra todėl, kad dėl savo antibakterinių ir priešgrybelinių savybių jis gali padėti organizmui apsisaugoti nuo infekcijų ir peršalimo ligų. Įrodyta, kad šis produktas skatina virškinimo sulčių išsiskyrimą.
Jis padeda spręsti vidurių užkietėjimo, pilvo pūtimo problemas ir pagreitina medžiagų apykaitą, todėl gali padėti numesti svorio. Tačiau tai tik pradžia. Naudojamas išoriškai, obuolių actas gali sumažinti aknės problemas ir padėti pagerinti odos būklę.
Kaip patiems pasigaminti obuolių sidro acto? Receptą sudaro tik 3 ingredientai
Paruošti obuolių sidro actą pagal močiutės naminį receptą nėra sudėtinga. Paprastai tai trunka apie penkias savaites. Norint jį pasigaminti patiems, reikės tik trijų nebrangių ingredientų.
Turite pasiruošti:
- obuoliai – 1 kg
- vandens – 1 litras
- cukraus / medaus – 5 valgomieji šaukštai
Nuplaukite obuolius ir supjaustykite juos mažais gabalėliais, įskaitant odelę. Sudėkite vaisius į didelį stiklainį ir užpilkite juos drungnu vandeniu bei cukrumi arba medumi (obuoliai turi būti žemiau vandens paviršiaus, kad nesusidarytų pelėsis).
Uždenkite indą popieriumi arba marle, apvyniokite gumute ir padėkite į šiltą, tamsią vietą, kad obuolių actas fermentuotųsi. Po kelių savaičių paviršiuje turėtų atsirasti balta plėvelė (tai ženklas, kad viskas vyksta gerai). Kartą per 2-3 dienas stiklainį galite pakratyti.
Kai obuolių sidro actas baigs fermentuotis, stiklainio turinį perkoškite per sietelį, kad skystis atsiskirtų nuo obuolių. Paruoštą produktą laikykite stikliniuose buteliuose sandėliuke arba rūsyje, vėsioje ir pavėsingoje vietoje.
Kaip atpažinti sugedusį obuolių sidro actą? Niekada negerkite jo tokio, jis jums pakenks
Ar obuolių sidro actas atrodo įtartinas? Geriau jo nelieskite, nes jis gali jums pakenkti. Kvapas (jis turėtų kvepėti saldžiarūgščiai, o ne pelėsiu) ir skonis (jis turėtų būti rūgštus) yra pagrindiniai požymiai, rodantys, kad produktas yra sugedęs – jei jis yra kartus, jį reikėtų tik išmesti.
Taip pat atkreipkite dėmesį į obuolių sidro acto spalvą. Jis turi būti šviesiai rudos spalvos, o ne šokolado ar juodos. Jis taip pat neturėtų būti per tirštas (sveikas, geriamas produktas yra skystos konsistencijos).