Svorio metimas – tai ne tik mankšta ir kalorijų mažinimas. Pasirinktas maistas ir ingredientai gali turėti didelę įtaką jūsų medžiagų apykaitai ir virškinimui. Nors daugelis daugiausia dėmesio skiria baltymams, angliavandeniams ir riebalams, nedaugelis supranta, kad paprasti virtuvės prieskoniai taip pat gali atlikti svarbų vaidmenį deginant riebalus ir skatinant medžiagų apykaitą.
Jei norite natūraliai paremti savo svorio metimo kelionę, pažvelkite į savo prieskonių spintelę. Tam tikri prieskoniai ne tik pagerina patiekalų skonį, bet ir skatina riebalų deginimą, gerina virškinimą ir reguliuoja cukraus kiekį kraujyje.
Šiame straipsnyje panagrinėsime penkis veiksmingiausius svorio metimui skirtus prieskonius, jų naudą ir kaip juos įtraukti į kasdienę mitybą.
1. Ciberžolė – auksinis riebalų degintojas
Ciberžolė garsėja ryškia geltona spalva ir daugybe sveikatai naudingų medžiagų. Bet ar žinojote, kad ji taip pat gali padėti numesti svorio? Paslaptis slypi kurkumine – ciberžolės veikliajame junginyje, kuris pasižymi stipriomis antioksidacinėmis ir priešuždegiminėmis savybėmis.
Kaip ciberžolė padeda numesti svorio?
- Pagreitina medžiagų apykaitą – ciberžolė pasižymi termogeninėmis savybėmis, t. y. šiek tiek pakelia kūno temperatūrą, todėl padeda sudeginti daugiau kalorijų.
- Palengvina virškinimą – ji skatina tulžies gamybą, todėl geriau skaidomi riebalai ir išvengiama pilvo pūtimo.
- Lėtinis uždegimas yra susijęs su svorio didėjimu, o ciberžolė padeda su juo kovoti.
Kaip vartoti?
- Įberkite ½ arbatinio šaukštelio ciberžolės į rytinę avižinę košę arba kokteilį.
- Pabarstykite jos ant keptų daržovių ar ryžių patiekalų.
- Prieš miegą sumaišykite ją su šiltu pienu „auksinio pieno“ gėrimui.
2. Juodieji pipirai – medžiagų apykaitą skatinanti medžiaga
Juodieji pipirai yra ne tik įprastas prieskonis – juose yra piperino, natūralaus junginio, kuris, kaip įrodyta moksliškai, gerina medžiagų apykaitą ir stabdo riebalų kaupimąsi.
Kaip juodieji pipirai padeda numesti svorio?
- Piperinas kartu su ciberžole padidina kurkumino įsisavinimą iki 2000 %.
- Gerina virškinimą – Jis stimuliuoja virškinimo fermentus ir didina maistinių medžiagų įsisavinimą.
- Pagreitina medžiagų apykaitą – padeda efektyviau deginti kalorijas.
Kaip vartoti?
- Įdėkite žiupsnelį juodųjų pipirų į savo arbatą ar kavą.
- Naudokite jį sriubose, troškiniuose ir marinatuose.
- Kad gautumėte maksimalią naudą, derinkite jį su ciberžole.
3. Cinamonas – cukraus reguliatorius
Cinamonas yra ne tik skanus prieskonis – tai ir vienas geriausių natūralių būdų reguliuoti cukraus kiekį kraujyje. Stabilus cukraus kiekis kraujyje padeda kontroliuoti potraukį ir mažina norą užkandžiauti nesveikais užkandžiais.
Kaip cinamonas padeda numesti svorio?
- Reguliuoja cukraus kiekį kraujyje – apsaugo nuo energijos kritimo ir potraukio cukrui.
- Padeda organizmui efektyviau apdoroti angliavandenius.
- Mažina apetitą – mažina alkį ir leidžia ilgiau jaustis sotiems.
Kaip vartoti?
- Į rytinę kavą ar arbatą įberkite ½ arbatinio šaukštelio cinamono.
- Įberkite jo į avižinę košę, jogurtą ar baltyminius kokteilius.
- Naudokite jį kepiniams arba sumaišykite su medumi, kad gautumėte natūralų saldiklį.
4. Gvazdikėliai – virškinimą gerinanti priemonė
Gvazdikėliuose gausu galingų antioksidantų ir priešuždegiminių junginių. Jie gerina virškinimą ir padeda pagreitinti medžiagų apykaitą, todėl yra puikus prieskonis metant svorį.
Kaip gvazdikėliai padeda numesti svorio?
- Spartina medžiagų apykaitą – padeda organizmui efektyviau deginti kalorijas.
- Palengvina virškinimą – mažina pilvo pūtimą ir diskomfortą.
- Reguliuoja cukraus kiekį kraujyje – Mažina atsparumą insulinui, todėl lengviau numesti svorio.
Kaip vartoti?
- Įberkite maltų gvazdikėlių į arbatą, kavą arba šiltą vandenį.
- Naudokite nesmulkintus gvazdikėlius sriuboms ir troškiniams pagardinti.
- Sumaišykite su cinamonu, kad papildomai paskatintumėte medžiagų apykaitą.
5. Kajeno pipirai – galutinis riebalų degintojas
Kajeno pipirų sudėtyje yra kapsaicino – junginio, kuris suteikia aštrumo ir riebalų deginimo savybių. Įrodyta, kad kapsaicinas didina kalorijų deginimą ir mažina apetitą, todėl jis yra veiksminga natūrali natūrali svorio metimo priemonė.
Kaip Kajeno pipirai padeda numesti svorio?
- Padidina kalorijų deginimą – sukuria termogeninį poveikį, todėl padeda organizmui sudeginti daugiau riebalų.
- Mažina apetitą – mažina potraukį maistui ir padeda kontroliuoti porcijų dydį.
- Skatina medžiagų apykaitą – palaiko aukštą medžiagų apykaitos greitį visą dieną.
Kaip vartoti?
- Įdėkite žiupsnelį į sriubas, troškinius ar padažus.
- Sumaišykite su citrinų vandeniu, kad aštriai pagreitintumėte medžiagų apykaitą.
- Naudokite jį marinatuose arba pabarstykite ant keptų daržovių.
Šių penkių prieskonių įtraukimas į kasdienį maistą gali turėti didelės įtakos medžiagų apykaitai ir svorio metimo pastangoms. Nors jie nepakeis subalansuotos mitybos ir reguliarios fizinės veiklos, jie gali sustiprinti riebalų deginimo procesus ir pagerinti virškinimą.
Kokį prieskonį mėgstate naudoti virtuvėje? Ar esate išbandę kurį nors iš jų svorio metimui? Praneškite mums žemiau esančiuose komentaruose!