Mielės dažniausiai siejamos su skaniais, saldžiais ir sausais kepiniais. Tuo tarpu virtuvėje jos gali būti naudojamos visai kitaip. Iš karšto vandens ir mielių pagamintas gėrimas turi daug naudos sveikatai. Sužinokite, kaip gerti mieles ir ką toks mišinys iš tikrųjų padeda.
Mielės yra įvairių rūšių ir dažnai aptinkamos gamtoje. Tai mikroskopiniai vienaląsčiai organizmai, priklausantys grybų grupei. Gastronomijoje dažniausiai naudojamos kepimo mielės (Saccharomyces cerevisiae). Jos atsakingos už gražų tešlos pakilimą. Jos geba vykti fermentacijos procesui – cukrų paversti alkoholiu ir anglies dioksidu. Dėl daugybės sveikatą stiprinančių savybių jos taip pat naudojamos kaip maisto papildas.
Kuo padeda mielių gėrimas?
Mielių galima dėti į tešlą, bet jas taip pat galima susmulkinti, užpilti karštu vandeniu ir išgerti. Kokia nauda iš tokio nuoviro vartojimo? Mielės turi daug maistinės vertės, būtinos tinkamam organizmo funkcionavimui.
Tai baltymų, kurie reikalingi audiniams atkurti, šaltinis. Jis gali būti ypač vertingas vegetarų ir veganų mityboje. Juose taip pat yra B grupės vitaminų, pavyzdžiui, folio rūgšties. Šie gerina nervų sistemos veiklą, prisideda prie geresnės nuotaikos, sveikesnės išvaizdos ir gerina medžiagų apykaitą. Nepamirškite ir skaidulų, kurios rūpinasi virškinimo sistemos sveikata. Ji reguliuoja virškinimą, palaiko žarnyno mikroflorą ir skatina žarnyno peristaltiką. Tarp mielių maistinių verčių yra ir mineralinių medžiagų, būtent geležies, magnio, seleno, cinko ir vario. Jie stiprina kaulus ir gerina imuninės sistemos reakciją.
Taip pat skaitykite: „Kas greitai laisvina vidurius? Priežastys, simptomai ir priemonės nuo vidurių užkietėjimo“.
Kuo padeda mielių gėrimas? Mielės suteiks organizmui visų pirmiau išvardytų sudedamųjų dalių, o tai padės pasiekti geresnių rezultatų. Reguliarus mielių gėrimas turės geriausią poveikį žarnynui. Jos ne tik subalansuos žarnyno mikrobiomą, bet ir sureguliuos virškinimą. Užtikrindamos tinkamą žarnyno veiklą, jos taip pat paveiks imuninę sistemą, padidins energiją ir gyvybingumą. B grupės vitaminai pagerins odos, plaukų ir nagų būklę, net pašalins aknės pažeidimus. Skaidulos žarnyne paspartins riebalų deginimą ir sulėtins gliukozės įsisavinimą. Todėl ji taip pat sumažins cukraus kiekį kraujyje.
Kaip pasigaminti gėrimą iš mielių?
Ar norėtumėte išbandyti gydymą mielių gėrimu? Tuomet turite žinoti, kada tikėtis pirmojo poveikio. Kai kurie privalumai pasireikš greitai, net po kelių dienų. Turėsite daugiau energijos ir pagerės virškinimas. Tačiau iki mėnesio ar net šiek tiek ilgiau teks palaukti, kol sustiprės plaukai ar sumažės odos pažeidimai.
Prieš pradėdami vartoti mielių gėrimą, dar turite pasitikrinti, ar apskritai galite tai daryti. Ne visi turėtų jį vartoti. Žmonėms, kurie yra alergiški arba padidėjusio jautrumo mielėms, pasireikš nemalonūs alergijos simptomai, pavyzdžiui, bėrimas, patinimas, pilvo skausmas ir net kvėpavimo sutrikimai. Uždegiminės žarnyno ligos, autoimuninės ligos, diabetas, pasikartojančios grybelinės infekcijos ir tam tikrų grupių vaistų (pvz., antidepresantų) vartojimas taip pat yra kontraindikacijos.
Jei galite saugiai vartoti mielių gėrimą, gaminkite jį pagal išbandytą receptą. Jums tereikia parduotuvėje nusipirkti šviežių mielių ir pasiruošti vandens. Sutrupinkite 1/4 kubo mielių ir įmeskite į stiklinę karšto vandens. Švelniai pamaišykite šaukšteliu, kad mielės visiškai ištirptų.
Mielių gėrimas turi savitą skonį, kuris patinka ne visiems. Į gėrimą galima įpilti šiek tiek karčios kakavos, karšto pieno ar net kavos. Tai turėtų padėti išsklaidyti skonį. Tačiau nenaudokite saldiklių – medaus, cukraus ar vaisių sirupų. Jie tik susilpnins sveikatinamąjį mielių poveikį. Vasarą gėrimą galite gerti atšaldytą, t. y. su ledo kubeliais.